Ураганен вятър в Пловдив, има щети (+)

Мисия Пловдив

22-03-2013, 15:26

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В училище падна елстълб, на места няма ток, три билборда са съборени

Силният вятър в града не спира от сутринта. Скоростта му е 10 метра в секунда.

Вятърът е изтръгнал електрически стълб в двора на ОУ "Васил Левски". Заради оголени жици мястото е обезопасено от служители на пожарната.  Там е полетял и част от покрив на помощна сграда.

Има откачени и светофарни уредби. За кратко е било затруднено движението по ул. „Гладстон” и „Преслав” и по бул. „Македония” и „Скопие”.

Силният вятър причини и токови аварии. Без електричество за два часа е останала и Спортнала зала на Пловдивския университет, където е имало церемония на абсолвенти. На засегнатите адреси работят аварийни екипи.

Ситуацията е такава най-вече в Пловдивско и в Родопите. Няма информация за тежки и по-сериозни аварии във важни институции като болници и учреждения, предаде агенция "Фокус".

Силният вятър е съборил и 3 билборда. Те се намират на бул. „Източен", ул. „Лев Толстой" и на околовръстното шосе за Карлово. Екипи на пожарната вече са обезопасили районите около съоръженията.

Говорителят на Пожарната Георги Кунев каза, че от сутринта са получени над 40 сигнала за паднали дървета, ламарини и части от покриви.

Няма данни за пострадали хора.

Прогнозата на синоптиците за събота и неделя е отслабване на вятъра и слънчево време. През почивните дни максималната температура ще стигне 14 градуса.