По-висока правна закрила за жертвите на домашно насилие

Мисия Бургас

22-03-2013, 15:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повече дела за разводи и домашно насилие

Градовете Бургас, София и Варна се обединяват в общ проект срещу домашния терор

Мерки, свързани с оптимизацията при прилаганото законодателство за защита от домашно насилие, обсъдиха експерти в Бургас. Това е втория по ред семинар, който се провежда в Морския град и има за цел да подобри взаимодействието на отделните звена в тази насока. Според експертите е нужно повишаване капацитета на професионалистите в областта за оказване на помощ на пострадалите от домашен терор.

Проектът е реализиран от „Алианс за защита срещу домашното насилие”/АЗДН/, в който членува Асоциация „Деметра” в партньорство с ОДМВР гр.Бургас и Агенция за социално подпомагане - София.

Той е финансиран от Министерство на правосъдието, на основание чл.19, ал.2 от Правилника за прилагане на Закона за защита от домашното насилие.

Дейностите заложени в проекта включват провеждането на 3 семинара в градовете Бургас, София и Варна за разпространение на опита на професионалисти работещи по проблемите на домашното насилие и тестване на пилотна програма за специализация на социални работници, психолози и полицаи по прилагане на Закон за защита срещу домашното насилие /ЗЗДН/.