Правят зона за отдих в парк “Лаута”

Мисия Пловдив

22-03-2013, 16:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В "Тракия" се похвалиха със спечелен проект

Администрацията на район „Тракия” получи одобрение на своя проект на тема „Обичам природата – и аз участвам”, част от Националната кампания „За чиста околна среда – 2013 г.

„Няма по-добър начин от този спечелен проект за зелената ни система, с което да отбележим световното събитие Часът на земята”, заяви районният кмет на Тракия Костадин Димитров.

Ще се изгради зона за отдих в парк „Лаута” на площ от 850 метра, която ще бъде обновена с  40 броя нови, модерни пейки, зеленото пространството около които ще бъде облагородено и ще бъдат засадени нови 20 броя иглолистни дървета. Проектът ще се изпълнява съвместно от район „Тракия”, граждани-доброволци и ОП „Градини и паркове”.

Днес преди обяд районният кмет и децата от ЦДГ „Кремена”, с пожелания към всички за много пролетно настроение, символично засадиха дръвчета и храсти в двора на детското заведение.

„Добре е децата още от малки да се научат да ценят природата и да свикнат да полагат грижи за нея”, заяви Димитров.

В следобедните часове в  парк „Ротари” на район „Тракия” в отговор на подадени от граждани на района заявления ще бъдат раздадени и 200 броя дървета от вида явор, конски кестен и 2 вида върба.