Два протеста се сливат в неделя на Тройката

Мисия Бургас

23-03-2013, 07:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестът днес тих и скромен

Недоволните ще излязат и на шествие с автомобили срещу високите цени на горивата и тока

Два протеста ще се слеят в неделя в центъра на Бургас. На шествието, което ще се тръгне в 11 часа от площад "Тройката", сили ще обединят недоволните от високите цени на горивата и тези, които искат да разбият монополната енерго система в България. 

Протестиращите ще преминат по улица "Александровска", ще отидат до сградата на EVN и после на гарата, към тях ще се присъединят и бургазлии с техните автомобили.

Двете групи ще продължат по ул. "Булаир" до Гъбката, от където отново ще се разделят. Пешеходната група ще слезе по ул. "Богороди" и отново двете ще се съберат на площада, като тези с автомобилите, ще паркират в близост превозните си средства. 

Представители на протестиращите пък в Бургас ще присъстват на седмичната оперативка при кмета на общината Димитър Николов. Това стана ясно на днешното събиране. Около 20-ина души излязоха на традиционното събиране.

Иван Киров, от Инициативния комитет, обяви пред събралите се, че е получил телефонна покана от секретаря на кмета Николов представители на протестиращите да присъстват на оперативката при градоначалника, която по традиция се провежда всеки понеделник от 10 часа.

След продължително обсъждане протестиращите решиха с гласуване техни представители да отидат на оперативката, избрани бяха шестима души. Отделно е входирано искане за мирен протест – шествие на общинската сесия във вторник. Протестиращите обясниха, че исканията им са изпратени до кмета и общинския съвет и очакват писмен отговор./радио "Фокус"