Пролет е! Да освободим душите

Животът

23-03-2013, 11:25

Снимка:

Красив Смолян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Силата за промяна е в нас, да се радваме и обичаме

Пролетта дойде и уханието и красотата й вече се усещат. Заражда се нов живот и всичко наоколо придобива цвят – сивото бива заменено от нюансите на зеленото, бялото, розовото… За да сме готови за новия сезон, а защо не и за нов, по-хубав и по-стойностен живот, би било прекрасно да се отървем от ненужното, да изхвърлим боклука, най-вече от душите си, и да освободим място за нови емоции, нови идеи, нови хора, нови красоти…

Най-важната стъпка – забранете си мрънкането! Ако постоянно недоволствате, че работата ви е гадна, че не се разбирате с партньора си, че нямате достатъчно пари и т.н., значи трябва да помислите върху това какво трябва да промените. Няма нищо лошо да се хвърлите с главата надолу и да започнете да правите неща, които никога досега не сте. Не се страхувайте от промяната – в този живот няма нищо по-сигурно от нея. Мрънкането е негативна енергия, която задръства душата ви, заменете я с положителна. Не е лесно, но не е и невъзможно. Силата за промяна е вътре във вас!

Радвайте се с цялото си същество на човека до вас! Без значение от колко време сте заедно – от 30 години, или от 30 дни, дайте най-доброто от себе си. Обичайте! Отношенията често събират прах, защото хората в един момент спират да си доставят малки радости, да се грижат един за друг по една или друга причина. Не големите сътресения, а малките недоглеждания, малките остри камъчета убиват любовта. Осигурете на чувствата си въздух и светлина, за да оцелеят и разцъфват.

Простете на хората! Без значение кой колко ви е наранил, простете на хората! Не носете в душата си горчилка, която ви трови. Всички нараняват, всички биват наранени – просто защото такъв е животът. Пречистете съзнанието си и продължете напред!

Кажете на висок глас „Край!“ на всички страхове! Не се страхувайте от нищо. Бъдете смели, посрещнете предизвикателствата с усмивка и вярвайте, че нищо в този живот не е случайност. Трудностите идват и си отиват, но ни дават ценни уроци, които всъщност са онези малки стъпалца, на които стъпваме, за да видим слънцето и изяществото на утрешния ден.

Пролет е! Изхвърлете ненужното и освободете душите си. Заслужавате да бъдете щастливи и удовлетворени!

Източник: prekrasna.bgСнимка на Деня

Щрихи от Плевен