Съботно кино

Пловдив Лайф

23-03-2013, 13:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предпоследен ден на София Филм Фест в Пловдив

Съботният ден започва в 16:15 часа с „Епизод от живота на събирача на  желязо“ от режисьора на „Ничия земя“, за който взема „Оскар“. Назиф събира старо желязо, за да може семейството му да свързва двата края. Докато той обикаля за железни отпадъци, жена му Сенада се грижи за дома и двете им малки момиченца. Тя е бременна в петия месец с трето дете, но помята и за да оцелее, трябва да бъде оперирана  срещу непосилната сума от 500 евро. През следващите 10 дни Назиф ще направи всичко по силите си, за да спаси живота на Сенада, изправен пред грубостта и безсърдечието на съвременното общество.

В 18:30 часа имате среща с една любимка на почитателите на скандинавското кино – Сузане Биер. Носителката на „Оскар“ („В един по-добър свят“) отново ще ви очарова с новия си филм „Трябва ти единствено любов“. Запознайте се с Ида - преживяла тежка диагноза и току-що научила за изневярата на мъжа си, тя заминава сама за сватбата на дъщеря им. На паркинга на летището Ида удря колата си в тази на сприхавия бизнесмен Филип (Пиърс Броснан). Оказва се, че той е бащата на младоженеца. Ида и Филип изпитват мигновено антипатия един към друг. Ще им се наложи обаче да се изтърпят, защото и двамата ще отседнат във вилата на Филип, където ще се състои сватбата...

От 20:45 часа можете да завършите с „Царството на пълнолунието“ с участието на Едуард Нортън, Брус Уилис, Бил Мъри и Тилда Суинтън. Режисьорът Уес Андерсън ще ви покаже трепетите на първата любов в едно лято около 1965 г. в Нова Англия в своя силно емоционален филм със забележителни декори и актьори. Сиракът Сам расте при приемни родители, а в момента е изпратен на летен лагер за скаути. Сузи живее в къщата с фара заедно с тримата си по-малки братя и родителите си, и мечтае да избяга. Андерсън знае какви тайни се крият в сърцата на двете деца. И не се колебае да ги последва в бягството им към остров, който наричат Царството на пълнолунието.