"Арена" стана арена на хиляди студенти. Стоичков не ще в НС

Мисия София

23-03-2013, 15:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стоичков и студентите слагат на статуквото: Стоп!

Партията на протеста

Моята партия са села, градове, в които съм бил между хората, отсече Камата

С тъпани, народни танци и кукерски маски, дошли да прогонят злото от България започна събранието на протестиращи младежи и студенти в столичната спортна зала "Арена" Армеец.

Някои от протестиращите пристигнаха с автобуси пред столичната зала и изглежда бяха привлечени на събитието повече от личността на Христо Стоичков, който бе поканен да бъде лице на една от протестните групи.

В залата се видяха и някои от лицата на протестиращите в София, например, обявилия на два пъти гладна стачка Чавдар Янев. А над сцената е окачен голям надпис "Движение Орлов мост. Забранено за политици."

"Стоичков няма да влиза в парламента и няма да прави партия", заяви самият той пред хилядите студенти.

Камата добави, че студентите са спечелили доверието му, защото искат да се учат, да се развиват в България и да гледат хората в очите.

"Нашите студенти са честни хора, млади, имат бъдеще, перспектива. Моето е най-лесно, взимам си нещата, взимам си багажа и отивам в Испания или Щатите и въобще не ме интересува, но когато съм поел ангажимент към тези млади хора, когато погледнах в очите им дали искат да правят нещо задкулисно или искат да вървят по правия път, аз съм тръгнал по един прав път и съм го извървял сам, имал съм добри съотборници, президенти, които са подкрепяли моето бъдеще, затова дадох моето съгласие на тези хора да си избират по демократичен начин те какво трябва да направят, ще намерят начин и подход", каза Стоичков.

"Моята партия са села, градове, в които съм бил между хората. Не веднъж или два пъти са свързвали името ми с политически сили, за последен път казвам - аз съм безпартиен", отсече той.

На въпрос на журналисти гарантирано ли му е, че името му няма да бъде петнено, както е поискал, Стоичков отговори, че когато студентите са му се обадили да стане тяхно лице, е изчакал няколко часа, за да даде отговор.

"Лично аз платих залата. Имам достатъчно пари, за да извадя 10 000-15 000 лева и да дам на студентите, които единствено се притесняваха как ще поемат разноските по залата. Сметката ми е открита, проверете я", заяви Христо Стоичков.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Георгиев обяви пред множеството, че организациите, членуващи в Гражданско движение "Орлов мост", ще номинират кандидати за участие във властта в специална онлайн платформа, която стартира днес.

"Ще направим платформа, която ще бъде достъпна за всички и всеки гражданин ще може да подкрепи този, който желае за участник в управлението на страната. Не заставаме срещу никой, заставаме зад народа на България, заставаме зад гласа на гражданското общество и ние сме гарантът на този глас, защото сме млади, защото сме неполитически обвързани, защото искаме да живеем в България, тук и сега", посочи Георгиев.

Решението дали да подадат документи за участие в изборите ще бъде взето ден преди изтичането на срока, в който това може да се случи – на 26 март.

По-рано днес протестиращи се разграничиха от студентите, избрали си Христо Стоичков за лице на протестите.

Димитър Тодоров, един от протестиращите, също студент заяви, че събитието е организирано от Емил Димитров – Ротманса, бивш депутат от ГЕРБ и то подменя същинския протест.

Людмила Манова - организатор на протестите от град Благоевград, Райна Вардева - организатор на протестите в град Пловдив и Антон Димитров от ГФ "Промяна" също се присъединиха към мнението на Тодоров.