Феновете на нафтата - отново отличници

Спорт

23-03-2013, 21:21

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дузина зелени знамена се вееха през цялата среща, а възгласите и скандиранията огласяха стадиона и близките квартали наоколо

3 х 30 или цели  90 минути привържениците на Нефтохимик не спряха да подкрепят любимците си по време на контролата с ЦСКА.

Въпреки видимата разлика в класите и негативния резултат от мача. Дузина зелени знамена се вееха през цялата среща, а възгласите и скандиранията огласяха стадиона и близките квартали наоколо. Като при домакинство на отбора в мач за първенство. Защото този мач си беше като за първенство.  

От години, може би повече от 10, на стадиона в Бургас не се бяха събирали толкова хора и то за приятелски мач, където публиката е обикновено от 100-150 човека или както се казва от приятели и роднини на футболистите. Нефтохимик обаче отново направи изключение, като показа, че този отбор на Бургас трябва да има бъдеще.

Мнозина още на стадиона по време на мача категорично заявиха, че тимът без усилия ще влезе през този сезон в „А” футболната ни група. Защото играе дисциплинирано, има добри изпълнители за нивото на втория ни ешелон и перспективни млади футболисти, повечето от които възпитаници на школата. Видя се обаче и друго – ако отборът влезе в майсторската група, ще трябва да се подсили, за да може да бъде конкурентен на останалите тимове в елита и да оказва по-сериозен отпор на грандовете.

По време на мача с ЦСКА се видя голямото желание на играчите да противодействат на опитния си съперник, но по-голямата класа на „червените” си каза думата и те се поздравиха с победата в двубоя. Аристократично  столичани изпуснаха и още половин дузина голови ситуации,  които можеха да направят разликата в резултата по-изразителна. Заради което бяха скастрени от амбициозния си наставник Милен Радуканов.

Неговият колега Димчо Ненов пък бе лаконичен: Видя се че има много неща, които да учим. Много полезна проверка, в която пролича разликата в класите”.

Всички на стадиона обаче бяха на едно мнение относно феновете на нафтата. Те бяха отново бяха без конкуренция!