Най-кошмарните шефове на света

Най-доброто от печата

24-03-2013, 07:47

Снимка:

Reuters

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Властта не прощава и на най- нормалните

Всеки се е сблъсквал с различни началници на местата, където е работил или работи. Веднъж ръководителите са добри и разбрани хора, друг път са същества, които ти късат нервите години наред. Има обаче и шефове, които могат да бъдат оприличени на чудовища от най-кошмарните филми на ужасите. Електронното издание oddee.com е изровило зверски отношения към подчинените на началници от различни страни и сфери на работа.
Смъртта – цена за работа при принц
Бандар Абдулах бе намерен безжизнен в покоите на принц Саид Абдулазис бин Насер. Инцидентът се разигра преди няколко месеца в луксозния апартамент на коронованата особа в хотел „Ландмарк” в Лондон. Полицията обаче се отнесе доста сериозно към случая, без да се съобразява с кралския статут на заподозрения. След дълго разследване се оказа, че принцът е пребил Бандар и то до смърт. Като доказателство се появиха и кадри от камерата в асансьора на хотела, показваща зверството. Присъдата на Бин Насер беше доживотен затвор. В процеса на работа ченгета стигнали до причината за убийството ­ Бандар разбрал, че шефът му е хомосексуалист. Той го заплашил, че ако не му увеличи заплатата, ще се върне в родината им и ще каже на родителите на коронованата особа, че той не е със съвсем традиционни сексуални схващания. За ислямския свят хомосексуализмът е приеман за голямо прегрешение. Това можело да бъде причина Саид Абдулазис да бъде лишен от правото да наследи трона от баща си. Две седмици преди да убие, принцът отново бил хванат да пребива до смърт Бандер. Причината била, че не му намерил панталони с искания от него графитен цвят.
Уволнен заради сърдечна операция

Шейсетгодишният Мъри Гардинър от новозеландския град Крайсчърч, който се възстановявал в болницата след поставяне на байпас на сърцето, бил посетен от своя шеф. Но той дошъл не за да го види как се чувства, а за да му каже, че е уволнен, след като работил в юридическа фирма цели 11 години. Причината? Шефът Джулиън Проктър смятал, че операцията не била толкова успешна, колкото се очаквало. Възстановяването щяло да отнеме прекалено много време на Гардинър и той нямало да върши отново на същото ниво своите задължения. Мъжът помолил да го изчакат три месеца след операцията. Но началникът отсякъл, че не може да си позволи да държи незаето работно място толкова време.

 

Изхвърлен, защото не познал директора

Джеймс Долан, директор на компанията, стопанисваща зала „Медисън Скуеър Гардън”, създал атмосфера пълна с неприязън и подозрение в общуването със своите работници. Той уволнил един от хората си, защото му поднесъл чаша със затоплена кола. А друг, защото не го разпознал. Джеймс забранил на работното място да се употребяват думи като „кучка” и „педал”. Който кажел и една мръсна фраза, моментално бил оставян без заплата за един месец. Ексцентрикът милиардер Долан, който е собственик на баскетболния отбор „Ню Йорк Никс” задължавал подчинените си да купуват билети за мача на обора. Според него така те щели да бъдат съпричастни към спортната история на Америка.

 

Бензин за джета на началника от личната карта

 

Лени Дикстра, по прякор Ноктите, бивша бейзболна звезда на „Ню Йорк Метс”, заряза спорта и се превърна във финансов съветник. Той дори си направи фирма, която съветва хората как да управляват парите си. „Неилс Инвестмънт” иска от клиентите си по 99 долара на месец като абонамент. Срещу тази сума те щели да получат ясна финансова стратегия, с която да станат буквално акули на пазара. Във Великобритания е обществена тайна ,че Дикстра е един от най-безумните началници. Той има безочието да кара хората си да плащат горивото за джетовете му, източвайки кредитните си карти. Спортистът обаче смята това за напълно нормално.

 

Супермодел налага секретарка си с телефон

Топмоделът Наоми Кембъл беше арестувана в Ню Йорк през 2006 г., след като удари по главата асистентката си. Вследствие на това потърпевшата се озова в болницата с няколко шева. Смята се, че Кембъл е фраснала помощничката си с мобилния си телефон. Повод за яростната атака бил „проблемът", че не можела да открие дънките си, а трябвало да ходи в шоуто на Опра Уинфри. Обвиненията били в нанасяне на телесна повреда от втора степен. Максималната присъда, която Наоми можела да получи, била седем години затвор. Все пак Черната перла се отървала само с плащане на гаранция от 3500 долара.
Рожденият ден на боса татуиран на врата

Алекс Татенцето Кембъл е собственик на салон за масажи в краен квартал на град Гленвю, щата Илиноис (САЩ). Той принуждавал своите работнички да правят секс с него и да не мрънкат, ако той записва сцените и след това ги пуска на приятел. Заедно с това ги задължавал да му търсят други жени за удоволствия сред клиентките. Повечето работещи за Татенцето били имигрантки от бившите съветски републики. Работничките в комплекса насилствено получавали татуировки на вратовете си – 917. Това било 17 септември, датата, на която техният началник имал рожден ден.