Екшън на живо в кино "Арена"

Крими

24-03-2013, 09:02

Снимка:

24 часа

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Арестуваха двама като на филм

Антимафиоти тръшнаха двама мъже на земята и ги оковаха с белезници пред погледите на десетки възрастни и деца, тръгнали на кино по обед в почивния съботен ден.

Зрелищната спецоперация се разигра като на филм във фоайето на партерния етаж на кино "Арена" в столичния кв. "Младост".

Часове наред четирима полицаи дебнели заподозрените, като се правят на обикновени посетители в комплекса, преди да ги атакуват на един от изходите.

Докато хлапета разглеждали стелажа с комикси до въртящите се входни врати, а 10-ина мъже и жени чакали на опашка пред касите за билети, четирима полицаи повалили 50-годишен мъж и негов приятел на земята. Мощни викове: "По очи! Ръцете на тила! Не мърдай!", пресекли обичайната глъчка в киното и смутили посетителите.

Пред сащисаните хора въоръжените извадили маски от джобовете си и ги нахлузили на главите си. Някои хора, без много да се чудят, извадили телефони, за да заснемат екшъна. Един от маскираните обаче се обърнал рязко и наредил: "Без телефони!"

"Помислих, че снимат филм. Наскоро имахме подобно изпълнение по повод премиерата на "Агент 007", каза след края на акцията служителка в комплекса.

Арестуваните лежали 20 минути с лица към пода. Вратите не били затворени и посетителите се разхождали свободно напред-назад. Задържаните били натикани в стаята на охраната на комплекса едва след като на мястото дошли експерти с подвижни лаборатории в специални куфарчета.

От МВР вчера цял ден отказваха да съобщят какъв е поводът за акцията, кои са задържаните и в какво са уличени. От няколко дни МВР е сложило кранче за информацията, предназначена за медиите. Неофициално полицаите се оправдават с писмо на главния прокурор Сотир Цацаров.

В него той напомнил, че не може да се изнася конкретна информация по висящи дела. "Цацаров е разбран твърде буквално. Изискването му е изявленията по важни дела да се съгласуват с прокурора, за да не бъде издадена следствена тайна", коментира висш магистрат.