Български породи кучета в Панаира днес

Мисия Пловдив

24-03-2013, 09:23

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В 11 часа се открива Републиканският шампионат

Седем групи породи кучета ще се състезават за награда на киноложката изложба в Международен панаир-Пловдив, заяви Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на Световния киноложки алианс. Изложбата започна вчера, днес от 11 часа в 8 палата е откриването на Републиканския шампионат за български породи кучета.

Всеки победител в отделната група порода ще получи награда. Първата група са овчарските кучета. Втората са работните кучета, така наречените северни породи - ротвайлери, добермани. Трета група са всички териери, четвърта са ловните кучета, които работят на птици, пета група са ловни кучета, които работят по следа. Останалите две групи са компаньоните - всички кучета, които са над 35 сантиметра, а под 35 сантиметра са декоративните кучета.

Всички кучета първо се състезават в породата си, стават победители в нея и след това се състезават в групата, посочи Петков. След като станат седем победители в групата се борят за шампион на изложбата. За първи по време на киноложката изложба на Международен панаир-Пловдив път ще има съдии от Германия и от Беларус, посочва Фокус.