Кандидат-студенти се явяват на изпити в СУ

Мисия София

24-03-2013, 09:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва първата кандидатстудентска изпитна сесия в СУ

Изпити по математика, физика и философия ще доказват уменията на 12-класниците

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес ще се състоят изпитите по математика, физика и философия, които са част от първата кандидатстудентска сесия на висшето училище.

Изпитът по математика е от 9.00 ч., писмен е и ще се състои в решаването на осем задачи. От висшето училище уточняват, че е възможно някои задачи от конкурсната тема да допускат по няколко начина на решение, които ще се оценяват еднакво. Освен това, ако на писмения изпит кандидат-студентът реши дадена задача по повече от един начин, зачита се само един от тях.

Конкурсният изпит по физика е от 14.00 ч. На него за четири часа кандидатите трябва да решат тест и една задача върху материала по физика за средните общообразователни училища. Тестът по физика ще е от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на науката.

Кандидатстудентският изпит по Философия и социални науки също е от 14.00 ч. и е съчетание от предметния цикъл Философия. Той включва Психология и логика за 9-ти клас, Етика и право за 10-ти клас, Философия за 11-ти клас и Свят и личност за 12-ти клас. Изпитът по философия е писмен, анонимен, в две части с обща продължителност от четири астрономически часа. Първата част на
изпита ще се състои в написването на есе по избор на една от две възможности - по зададен философски фрагмент или по зададен проблем. Във втората част на изпита кандидатите ще решават тест от 25 задачи, които ще получат след третия час на изпита.

Екипът на Sofiautre.bg пожелава успешни изпити с високи оценки на явяващите се!