Започва кампанията на ПУ

Мисия Пловдив

24-03-2013, 11:34

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Записването за предварителните изпити ще продължи от 25 март до 23 май

От 25 март до 23 май ще продължи записването за предварителните изпити от кандидатстудентската кампания на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

По традиция изпитите се провеждат в началото на месец юни, като тази година те са насрочени от 3 до 7 юни. На първата дата е най-мащабният тест - по-български език. На следващия ден е изпитът по история на България. По три предмета ще изпитват на 5 юни - математика, химия и психология. Кандидатите с предпочитания към специалности с английски език и информатика ще се явяват на 6 юни. За последния ден от предварителната кампания са насрочени предметите "Биология", "География" и "Физика", като по последната дисциплина се провежда тест със събеседване, уточниха от Университетския информационен център.

За някои от специалностите Пловдивският университет е предвидил и допълнителни дати. На 30 март, 27 април, 11 май и 22 юни са организирани предварителни кандидатстудентски изпити за "Педагогика на обучението по музика", "Музика" и "Джаз и поп изпълнителско изкуство".

Информация за часовете и залите бъдещите висшисти могат да получат на тел. 032/ 261 704 или в Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", кабинет №115, Нова сграда на бул. "България" № 236.

На същия адрес в Семинарна зала 103 от 9:00 ч. ще се провежда изпитът за бакалавърската програма "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" - на 25 март, 29 април, 27 май и 24 юни.

За всички специалности на Химическия факултет е предвиден ранен изпит по химия на 30 март. Информация предоставят на телефони 032/ 261 402 и 032/ 261 303.

Факултетът по физика и инженерни технологии ще проведе тест със събеседване за всички свои специалности на 13 март. Подробности за провеждането на изпита кандидатите могат да получат на телефони 032/ 261 335 и 032/ 261 270 или в стая 214 в Ректората на ул. "Цар Асен" №24.

Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от планираните за провеждане през юли конкурсни изпити.

На предварителните изпити могат да се явят всички желаещи, като с получените оценки могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити, ако получената оценка не ги задоволява. При формирането на бала за класиране се взема по-високата оценка, ако кандидатстващите са се явили както на предварителните, така и на конкурсните изпити през юли.

Желаещите трябва да заявяват участие от 25 март до 23 май 2013 г., като подадат подадат молба, да представят лична карта (оригинал и ксерокопие) и да заплатят кандидатстудентска такса в централната сграда на университета - Ректората, в Университетския информационен център, в бюрата по градове или по интернет през сайта на Пловдивския университе - http://www.uni-plovdiv.bg.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят лица, завършили средно образование в предишни години или дипломиращи се през учебната 2012/2013 година. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят, но не участват в класирането.