Полицай гръмна крадец на кабели (+)

Крими

24-03-2013, 12:44

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стрелецът е служител на Транспортна полиция - Пловдив

Крадец от разложкото село Баня бе застрелян от служител на Транспортна полиция в Пловдив. Инцидентът е станал през тази нощ, съобщава БНР.

Крадецът опитвал да отмъкне кабели, собственост на БДЖ, но бил спипан на местопрестъплението. Последвало предупреждение, но мъжът отказал да се подчини и опитал да избяга, при което е прострелян.

От ОД на МВР са отказали информация, позовавайки се на главния секретар на ведомството главен комисар Калин Георгиев да не се изнасят данни от досъдебното производство.

Полицаят не е бил на работа, съобщават и от БНТ. Според роднините му той е получил сигнал от колегите си за кражба на жп съоръжение на линията край селото. Отишъл е да провери и на мястото е попаднал на двама роми. В момента, в който са го видели, те са го заплашили с брадва. За да се защити от тях, той е извадил пистолета и е стрелял. Уличил единият в главата, който починал вследствие на раната.

Според друга версия полицаят хванал за ревера крадеца, когато пистолетът му неволно гръмнал.

Убитият ром е 36-годишен, криминално проявен. Баща на три деца е. Лежал е в затвора за множество кражби, пише Е-79.com.

В селото има засилено полицейско присъствие, за да не се стигне до ескалация на напрежението и саморазправа от страна на ромите със семейството на полицая.