Така почивката ви ще излезе много по-евтина

Парите

24-03-2013, 14:22

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето няколко съвета за пестене на пари, а не на емоции

Всички обичаме да пътуваме, и то възможно най-често – независимо от финансовото ни състояние. Липсват ли обаче пари, пътуванията няма как да се случат. Ето няколко съвета, с които парите да ви стигнат дори за дълга ваканция.

Самолетни тарифи

Полетите не са евтини. Ако все пак сте решили да използвате самолет, използвайте онлайн услуги за сравнение на цени. Сайтовете сравняват цени както на полетите, така и на коли под наем, хотели и апартаменти под наем. Така може да спестите доста пари.

Избор на летище

Винаги имайте предвид летищата около дестинацията, към която пътувате, тъй като някои са много по-евтини от други и дори да трябва да пътувате с автобус или влак от нискобюджетното летище до града, отново би ви излязло по-евтино, дори с няколко стотин евро.

Евтини дестинации и валутни курсове

Много туристи се насочват към Гърция, тъй като цените там са със средно 30% по-ниски, поради дълговата криза. Допълнителни отстъпки се прилагат и в традиционни плажни дестинации като Турция и Майорка. Обменният курс също може да направи страната привлекателна или непривлекателна поради финансови причини.

Ранни резервации и Last-Minute-оферти

Ранните резервации винаги излизат по-евтино, особено ако са в пакет със самолетен билет и хотелско настаняване. Вече все повече сайтове предлагат оферти "в последната минута", които също са с по-ниски цени от традиционните, но трябва да се научите да ги търсите, защото те са много малко и бързо изчезват. И не забравяйте, че трябва да се научите да си стягате багажа бързо и да сте в готовност за излитане още на следващата сутрин.

Слаб сезон и търгове

Винаги имайте предвид, че през официалните ваканции – коледна, великденска и лятна – цените са до няколко пъти по-високи от тези в така наречения "слаб сезон". Ако искате да си спестите тези излишни разходи, резервирайте и пътувайте извън сезона. Много хора продават билети и в сайтове като Ebay на търгове, но там трябва да бъдете по-внимателни, тъй като често се случва някой да попадне на измамник.

Круизи

Ако искате да отидете на евтин круиз, можете да разчитате на различни агенции. Много товарни кораби предоставят възможност да вземат пътници с тях на пътувания до Карибите или Френска Полинезия. Някои товарни кораби дори имат плувни басейни и фитнес зали – така ще трябва да се откажете единствено от гала вечерята.

Сouchsurfing

За авантюристите винаги има опцията "каучсърфинг" - който няма нищо против да се запознае с нови хора повреме на своята ваканция и не настоява непременно за лукс, това е идеалната опция за него. В онлайн портала Couchsurf можете да намерите хора във всеки град, които предлагат своя диван или надуваемо легло срещу минимално заплащане, дори безплатно. Не забравяйте обаче, ако изберете този вариант, да бъдете така добри и да почерпите своя домакин със специална вечеря и бутилка качествено вино.

Източник Profit.bg