Бутат Бесика на 1 април, новата ще е готова до септември

Спорт

24-03-2013, 15:34

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Трибуната ще е с 4000 места и модерна козирка, инвестицията е за 800 000 лева

Сегашната Трибуна Бесика, на която стои агитката на Локо (Пд), ще бъде бутната от 1 април. Това гарантира Георги Дамянов – шеф на строителната фирма, която ще работи по проекта. Неговата компания преди 2 години обнови и Трибуна Спортклуб на Лаута.

Срокът за построяването на новата Трибуна Бесика е около 4 месеца. В най-оптимистичния вариант съоръжението ще е готово до края на септември. Това стана ясно от днешната среща на Веселин Марешки с фенове на Локо (Пд).

„От наша страна няма да има никакво забавяне. Единственото ми условие е на козирката да пише с големи букви Трибуна Бесика и след това с по-малки: Подарък за феновете на Локомотив (Пд) от Веселин Марешки”, заяви варненският бизнесмен в препълнената Концертна зала на бившия партиен дом.

„Цялата инвестиция на проекта ще е около 800 000 лева. Трибуната ще е с 4000 места и ще е от много здрав бетон. Козирката й ще е като на стадионите за световното първенство в ЮАР – последна мода на техниката”, каза на свой ред и архитектът на съоръжението Никола Балджиев.