Добро утро в понеделник!

Мисия Пловдив

25-03-2013, 06:47

Снимка:

Фейсбук, Красив Смолян

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Благовещение е! Честит празник, християни

Добро утро, Пловдив! Благовещение е. Денят, в който Архангел Гавраил донася на Дева Мария вестта, че тя е избраната да роди Спасителя на човечеството. Днес природата се събужда окончателно, зимата си отива и отправяме поглед към лятото.

Честит имен ден на Благовест, Благовеста, Благой, Блага, Евангелина, Bангел!

Не бързайте да се радвате обаче, температурите и днес ще са далеч от летните – минималните ще достигнат до 2 градуса, максималните - до 15 градуса, гарнирани с променлива облачност и умерен вятър.

За бъдещите висшисти е добре да знаят, че от днес до 23 май ще се проведе записването за предварителните изпити от кандидатстудентската кампания на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Подробна информация за дати, условия и изисквания четете ТУК!

На официална церемония днес основателят на Института за науки за културата в Лайпциг – проф. д-р Йоханес Вайс, ще получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет. Тук може да прочетете кой е д-р Вайс и защо е заслужил голямата чест!

И Пловдивската духовна семинария започва своята кампания за прием на нови ученици. Подаването на документи стартира от днес и ще продължи до датите на събеседването, които тази година са 6 юли и 1 септември.

От 12 часа "Пловдив 2019" организира поредна пресконференция в Синята къща. Художественият директор на фондацията ще разясни условията за кандидатстване с проекти в рамките на предстоящата поредна конкурсна сесия на "Пловдив 2019".

В "Южен" започва тридневен турнир по шах на открито между училищата в района. Парк "Белите брези" ще приюти малките шампиони. Финалът ще се проведе на 27 март.

По повод настъпващата пролет пък кметът на "Централен" Райна Петрова организира изложба с рисунки от детските градини на района. Официалното й откриване е днес от 17,30 ч. в Градската художествена галерия с кратка програма от малчуганите от "Централен". Изложбата ще продължи до 27 март.

И още един анонс за днес:

Национално съвещание на ръководството на МВР ще се проведе в Хисаря днес. Една от основните теми на съвещанието ще бъде "Действия за гарантиране на сигурността и опазване на обществения ред при подготовката и провеждането на парламентарните избори".