Локо спечели Купата на Капитана

Спорт

25-03-2013, 08:30

Снимка:

Botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките смърфове удариха Ботев с 3:0 във финала на турнира

Локо (Пд) спечели третото издание на турнира "Купата на Капитана" за деца, родени след 2001 година. На финала малките смърфове (с треньор Васко Ангелов) победиха вечния си съперник Ботев с 3:0 и по този начин продължиха неприятната традиция канарчетата да не печелят надпреварата, след като в миналите две години шампиони станаха Ботев 2002 и Борислав (Първомай).

Състезанието се провежда в памет на капитана на Ботев от шампионския сезон през 1967 година Райко Стойнов.

Осемте отбора, които взеха участие в турнира, бяха разпределени в 2 групи по 4 тима. В група "А" бяха Ботев, Тракия, Брестник и Спартак, а в група "В" попаднаха Локомотив, Гигант, Екохотел и Ботев 2002. След изиграването на срещите от груповата фаза пловдивските грандове записаха по 3 победи и излезнаха като водачи от групите си.

От група "А" на второ място остана тимът на Спартак, който записа 6точки.

В група "В" драмата бе пълна, като и трите отбора след черно-белите имаха равен брой точки - по 3, и само по-добрата голова разлика на Гигант ги класира на малкия финал.

В мача за титлата Локомотив се наложи с 3:0 на Ботев. Канарчетата не успяха да окажат сериозна съпротива на съперника си, като това се дължи основно на факта, че почти всички титуляри отсъстваха, заради заминаването им за турнир в Турция.

По този начин жълто-черните участваха със сборен състав от наборите 2001 и 2002. От своя страна черно-белите показаха добра игра в защита и не оставиха почти никакви шансове на Ботев за голови положения.

В битката за бронзовите отличия Гигант победи Спартак след изпълнение на дузпи. В редовното време двубоят завърши 1:1, а при рулетката на дузпите момчетата на Динко Господинов показаха по-здрави нерви и спечелиха с 4:2 и общ резултат 5:3.

Организаторите на турнира връчиха три индивидуални награди:

Най-добър вратар: Марио Усков (Локо)

Голмайстор на турнира: Петко Петков - 5 гола (Локо)

Най-полезен играч: Димитър Христов (Ботев 2002)