Пироман вилнее и пали врати и асансьори в София

Крими

25-03-2013, 11:00

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вратите на шест апартамента са подпалени за 6 месеца, сред пострадалите е и семейството на археолога Николай Овчаров

Вратите на шест апартамента и на асансьора в жилищен блок в столицата изгоряха за шест месеца при палежи, причинени от неизвестни извършители.

Последните потърпевши на такова посегателство са семейството на археолога Николай Овчаров, чиято входна врата била подпалена през нощта в събота.

"Към 1:00 часа през нощта чух, че става нещо пред вратата, и видях коридора пълен с вода. Двама съседи вече поливаха с вода и коридорът беше подгизнал", разказа пред bTV 80-годишната жена.

Първа за палежа разбрала съседката Желязкова, след като някой позвънил на домофона й, а тя погледнала през шпионката на вратата и видяла гъстите облаци тъмен дим.

"Първата ми работа беше да грабна легените и да почна да наливам вода", разказа тя.

Проф. Николай Овчаров е възмутен, че ако съседите не са се били намесили, инцидентът щял да завърши със смъртни случаи от обгазяването, защото и двамата му родители са много възрастни, а баща му е на легло.

Домоуправителят Георги Стойков показа документи за подаден сигнал в полицията, когато пострадали били само четири апартамента.

Органите на реда обаче прекратили преписката. Обитателите на входа още се надяват полицията да намери извършителя, но междувременно са решили да инсталират охранителни камери.