Три от три за аматьорите от региона, Петър Колев вкара 4 на Арда

Спорт

25-03-2013, 10:35

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мастер излезе трети след разгром над Арда

Отборите от Бургаски регион, които играят във Югоизточната В футболна група постигнаха победи в двубоите, които изиграха през уикенда.

Победната серия стартира тима на Созопол, който макар и трудно изкова победата над Карлово с 2:1. В класирането отборът на Румен Димов е на 11-то място с актив от 30 точки. Тази седмица Созопол гостува на един от лидерите в групата – Ботев Гълъбово.

Несебър също записа 3 точки на сметката си и вече заема 9-то място с 31 пункта. Делфините победиха Тунджа, с което изпревариха Ямболския тим по показатели. През пролетта младия тим на  Несебър се представя добре и може да намери място в първата половина на таблицата. Съперник на делфините тази седмица ще бъде Розова долина Казанлък.

Мастер пък си „отмъсти” на Арда за изненадващата загуба в предишния кръг от Левски в Карлово. Момчетата на Нено Ненов разгромиха гостуващия Арда Кърджали с 8:0 и го засилиха към областните групи. През първото полувреме Мастер стигна само до един гол. Негов автор стана централният защитник Стоян Ненов. През втората част отборът заигра по-мотивирано и головете заваляха. Сред голмайсторите записаха имената си Стоян Мантаров, Райчо Раев на два пъти и Петър Колев, отличил се с 4 гола. С победата Мастер се изкачи на 3-о място в класирането с актив от 44 точки и запази всички шансове да атакува Б група. В следващия кръг бургазлии играят дерби с Верея Стара Загора.