Слънчев бряг открива сезона със 1500 австрийци в края на април

Туризъм

25-03-2013, 12:23

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Комплексът ще бъде готов да посрещне първите туристи още на 16-и следващия месец

Слънчев бряг ще е напълно подготвен да посрещне първите си туристи за лято 2013 още на 16 април, съобщи шефът на АД-то Златко Димитров.

Курортният комплекс ще открие сезона на 24 април 1500 австрийски пенсионери, които са избрали родното море за почивката си.

В края на миналата седмица представители на туроператора "Сениорен Райзен", който организира почивките на пенсионерите, посети Слънчев бряг, за да договори условията по готовността на комплекса за първите туристи.

На 16 април туроператорът възнамерява да проведе тук обучение на специалистите, които ще съпровождат през цялото време туристите. Представителите на фирмата ще огледат районите, където ще бъдат настанени пенсионерите, ще посетят и местата, включени в програмата им за екскурзии и забавления – Созопол, устието на р. Ропотамо, Котел, Жеравна, с. Еркеч и бургаската опера.

"Слънчев бряг” АД поема ангажимент до 16 април комплексът да е почистен, алеите да са осветени, зелените площи – оформени. Крайбрежната улица и пешеходните зони ще са с органичен достъп на автомобили от 24 април. В момента се провеждат разговори с концесионерите на плажовете, за да бъдат те своевременно подготвени, да има възможности за ползване и на плажни атракции.

Ръководството на акционерното дружество е амбицирано първите туристи да не се чувстват подранили. От АД-то се надяват заведенията, магазините и салоните за услуги в районите на тези хотели да бъдат отворени още през април и бизнесът също активно да се включи в ранната кампания по подготовката за сезона.