Фен на "нафтата” прати пари за отбора по пощата

Спорт

25-03-2013, 12:34

Снимка:

Антон Узунов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Билета за контролата той искал да запази като спомен от едно добро начинание

Привърженик на Нефтохимик реши да подпомогне любимия си клуб по нетрадиционен начин, споделиха от магазина на Красико Спорт в спортна зала Бойчо Брънзов, където се продаваха билетите преди мача Нефтохимик - ЦСКА.

Фенът изпратил в плик 4 лева за билет за контролата. В писмото си той обяснил, че е студент в столицата и няма възможност да посети мача, но има желание да подпомогне любимия си отбор. С двата лева той желае да си купи билет, а другите два са за марка за обратния път на писмото. Билета той искал да запази като спомен от едно добро начинание. В Западна Европа този метод е широко разпространен, но у нас той не е така известен.  

Зрители по време на мача на Лазур коментираха  случаи с отбори, които са изпаднали в тежка ситуация. Един от тях в Германия се обърнал с молба към тамошен гранд за приятелска среща. От отбора  отговорили положително и малкия тим наел голям стадион за контролата. От двубоя, който се играл пред  пълни трибуни, третодивизионният тим събрал близо милион евро, които решили проблемите му.

Да, това се случило в Германия, но защо да не стане и тук. И срещата между Нефтохимик с ЦСКА го показа. Вярно, събраните средства от продажба на билети няма да решат глобално проблемите на бургаския клуб, но показаха добрия пример и пътя, по който трябва да се върви за излизане от трудната ситуация.