Командира зад премиера за "богат беден храни"

България е залята от вълна на ляв популизъм, твърди лидерът на ДСБ

Лидерът на ДСБ Иван Костов подкрепи друга идея на служебния премиер Марин Райков  - бизнесът да прояви солидарност към най-уязвимите групи от населението.

"Защо бизнесът да не прояви съчувствие?", попита Командира.

Според него "тези, които имат възможност могат да проявят съпричастност и могат да подпомогнат хората в най-бедстващо положение. Аз мисля, че част от бизнеса все пак ще направи това", допълни той.

По думите му единственият начин веднага да се даде облекчение на хората с най-ниски доходи е облекчено данъчно облагане за хората с най-ниски доходи.

"Без излизане на страната от политическата криза не могат да се намерят стимули за инвестиции. Нито една страна в Европа, която се намира в криза, не си позволява да мисли за намаляване на пенсионната възраст, каквото предлагат от БСП", коментира той.

Според него намаляване на пенсионната възраст е ненужно, ако се реши проблемът с безработицата.

"Ако държавата даде достатъчно стимули за развитието на частния бизнес и за намаляване на безработицата, това решава проблема с приходите в НОИ", смята лидерът на тъмносините.

Костов съзря връзка между предизборните обещания на френския президент Франсоа Оланд за осигуряване на 200 000 работни места и ангажимента на левицата у пас за създаването на допълнителни 230 000 работни места.

"България е залята от вълна на ляв популизъм. Това са опасни послания, те създават предпоставки за задълбочаване на проблемите, които лъжат, че решават. Нашето виждане е, че трябва да се създадат стимули за труд и да се даде възможно на малките предприемачи и самонаетите да извадят страната ни от кризата", коментира от своя стана зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.