Общината си върна 200 дка след 16 години съд

Мисия Пловдив

25-03-2013, 13:14

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Това е най-големият терен, с който разполагаме, заяви кметът

Акт за общинска собственост за терен от 200 декара в район "Тракия" подписа кметът Иван Тотев. Теренът се намира на булевард „Освобождение”, който е централна пътна артерия в жилищния квартал. Това вероятно е най-големият свободен терен, с който общината разполага, изтъкна градоначалникът.

До връщането на имота се стигна след дълга съдебна сага между реститути и общината. Нашата политика е да защитаваме своята собственост, изтъкна още Тотев. Той посочи, че общината не винаги печели съдебните битки, но полага големи услия, за да запази обществения интерес. Засега не се предвижда конкретно застрояване на парцела, нито предлагането на инвеститори. Ще действаме по градоустройствения план. Според него там може да има жилищни сгради и злени площи, каза още кметът.

На подписването присъства и бившият градоначалник и настоящ общински съветник Спас Гърневски. Той на свой ред припомни, че за тези 200 декара се е водила съдебна сага в продължение на 16 г. Ищците наистина са имали имот, но той е бил извън града – някъде между Ягодово и Катуница. Тези хора обаче са опитали да се възползват от закона, като са упражнявали натиск, посочи още Гърневски.