Стартира ремонт на Художествената галерия

Мисия Пловдив

25-03-2013, 14:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

И фасадата на Драматичния театър грейва

Ремонтът на Градската художествена галерия и на сградата над входа на Драматичния театър откъм Главната улица ще стартира до дни. Това съобщи кметът Иван Тотев. Обновлението на театъра ще се извърши от общинско предприятие "Жилфонд" и там ще бъде монтирано художествено осветление. Галерията пък ще претърпи значителна реконструкция. Там се предвижда отваряне на вход откъм Главната улица, смяна на дограмата, ремонт на покрива и фасадата, както и изграждане на билетен център с магазин за сувенири. Ремонтът ще струва общо 60 000 лв.

Тотев припомни, че от миналата година Общината стартира обновяването на фасадите на емблематични къщи, намиращи се на Центъра. Той обаче изтъкна, че сред знаковите сгради със занемарен вид има и някои частни имоти или такива със смесена собственост. Имаме желание да ремонтираме и тях. Преди това обаче данъкоплатците трябва да кажат какво отношение имат към подобна идея, заяви градоначалникът.

Колкото до заменката с имота на БНБ, Тотев посочи, че тя ще бъде внесена в Общински съвет, когато се постигне политически консенсус. В момента текат разговори между политическите сили. Смятаме, че ще постигнем разбирателство и точката ще влезе на следващата или на по-следващата сесия, поясни кметът.