"Пловдив 2019" хвърли ръкавица на бизнеса

Мисия Пловдив

25-03-2013, 14:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Във Фондацията има 70 хиляди лева, чакат се добри проекти

Общинска фондация "Пловдив 2019" иска да “запали” местния бизнес. Инициира се специален фонд за финансиране на културни проекти. Идеята е да се помогне на млади хора, които ще наберат скорост и ще бъдат активни през 2019, разказа арт директорът Емил Миразчиев. По думите му вече са стартирани и разговори с конкретни фирми.

Междувременно "Пловдив 2019" даде старт на нов конкурс за финансиране на проекти. Очакват се свежи, смели, защо не щури предложения.

Добре дошли са организации, които искат да правят модерна култура, да привличат нова публика и пространства, да споделят и развиват.

“Творческият Пловдив в Европейски Измерения” най-общо ще очаква проекти, свързани с образование, наука, иновации, нови медии и публики, театър, музикално и танцово изкуство, визуални и аудио-визуални изкуства. Общият бюджет в първото направление е 39 000 лв.

Максималният размер на безвъзмездната помощ е 6 хиляди лева. Нека това не спира подаването на амбициозни проекти. Техните автори могат да търсят допълнителни средства, ако бъдат одобрени, поощри Миразчиев.

“Европа-Пловдив-Граждани” е разделена на Глобалното село Пловдив, Зеленият Пловдив и Споделеният Пловдив. Финансовата рамка тук е 27 хиляди лева. Добра идея ще получи най-много 4 500 лева.

Програмата е отворена за инициативни общности и от Пазарджик, Кърджали, Смолян. Екип на Фондацията е на турне из региона, за да рекламира конкурса.

Срокът за кандидатстване е 1 месец. Жури ще определи най-заслужилите. Проектите трябва да бъдат завършени до 30.11.2013 г.

Желаещите да участват могат да получат пакет от документи, включително формуляр за кандидатстване и допълнителна информация на адрес: гр. Пловдив 4000, ул. „Арх. Христо Пеев“ №6, или по електронен път при заявка на E-мейла на фондацията: info@plovdiv2019.eu.

Миналата година Фондацията е финансирала около 25 проекта с близо 120 000 лева.