ТЕЛК спира приема на документи за седмица

Мисия Пловдив

25-03-2013, 14:53

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ТЕЛК с нов адрес

Служителите се местят в сградата на Регионалната здравна инспекция

Пловдивският ТЕЛК ще спре да приема документи на пациенти от 1 до 8 април. В това време седемте експертни комисии ще се преместят в Регионалната здравна инспекция на ул. "Перущица" №1. До сега те обитаваха сградата на бившата забавачка до Хуманитарната гимназия.

През тази седмица новите помещения в РЗИ ще бъдат обзаведени с мебели, след което започва преместването на експертите, заяви директорът на болница "Пловдив" д-р Аргир Аргиров, на чието разпореждане е ТЕЛК. Приемът на документи ще стартира отново на 8 април.

В Пловдив работят 7 експертни комисии, 5 от тях са общи, а 2 са специализирани - очната обслужва пациенти от 6 области в Южна България - Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска, Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска, а в психиатричната се освидетелстват болни от 3 региона - Пловдивски, Пазарджишки и Смолянски.

В ТЕЛК работят 22-ма лекари с клинични специалности - 8 са по вътрешни болести, по трима са невролозите и офталмолозите, хирурзите, психиатрите и педиатрите са по двама и един ортопед. Д-р Райна Ангелова е ръководител на звеното и има защитена докторска дисертация.

До преместването се стигна, след като община Пловдив обяви, че си взима сградата на ул. "4 януари" N 36, където в момента е разположен ТЕЛК. Според предварително изготвения план на  това място ще се построи детска градина, в която ще има малчугани, разпределени от 4 до 6 групи.