Ротация на полицаи за изборите

Мисия Пловдив

25-03-2013, 15:10

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Хисаря обсъдиха охраната по време на предстоящия вот

Ротация на полицейските служители в отделните региони за осигуряване на безпристрастност при охрана на изборния процес е една от мерките, които изтъкна служебният премиер Марин Райков след среща с областните директори на полицията, проведена в Хисаря.

Другите мерки, набелязани от Райков, са активната работа на полицейските директори с районните избирателни комисии и превенцията срещу купуването на гласове, предаде радио Пловдив.

Превенцията е да бъдат идентифицирани точно тези страни, които са склонни да се занимават с този род дейност и да се предприемат действия за тяхното неутрализиране, заяви Марин Райков. МВР има готовност да осигури реда, спокойствието и сигурността на гражданите по време на изборите заяви още премиерът.

За да няма спекулации, че политици са подслушвани по време на предизборната кампания, МВР се отказва от използването на СРС-та, без да има образувани досъдебни производства. Това ще допринесе и за по-голямата прозрачност на изборния процес.

Премиерът Райков и вътрешният министър Петя Първанова и главният секретар на МВР Калин Георгиев присъстваха на национално съвещание в Хисаря с основна тема "Охрана при провеждането на предстоящите избори на 12 май".