Парчета от 60-те в "Акустично с Горещ пясък"

Любителите на ретрото ще имат възможността да се върнат назад във времето на 27-ми

Група „Горещ пясък“ ще зарадват меломаните със своите изпълнения и ще заредят бургазлии с поредна доза добро настроение в рамките на своя проект „Акустично“. Поредното издание на формата е на 27-и март.

Специално за своите почитатели този месец групата ще изпълнява музика от 60 – те години. Любителите на ретрото ще имат възможността да се върнат назад във времето в приятната обстановка на зала „Петя Дубарова“ в КЦ "Морско казино".

„Горещ пясък“ ще представят в акустичен вариант любими свои и чужди парчета, като концертната част е допълнена с разговор с публиката по различни музикални теми.

„Акустично с Горещ пясък“ се провежда всяка последна седмица от месеца при  вход свободен. Целта на срещите - освен приятно и различно преживяване, е да се обменят идеи, знания, опит между хора, обединени от любовта си към музиката, а защо не и да се постави начало на нови бъдещи проекти, споделят организаторите.

„Акустично с Горещ пясък“ се организира по инициатива на "Горещ пясък" и Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г.

Група „Горещ пясък“ води началото си от 1992 г.

Оттогава до днес в състава й са били  различни музиканти, като от 1993 г. до 2011 г. неин фронтмен е големият композитор, поет и певец Пламен Ставрев. Днес членове на групата са: Стефка Емилова /вокал/, Светослав Михайлов /китара и вокали/, Ясен Димитров /клавишни и вокали/, Георги Русев /бас и вокали/, Росен Сеновски /китара/, Валентин Чанев /перкусии/, Атанас Миларов /ударни/.