Няма ерекция - сигнал за инфаркт

Животът

26-03-2013, 08:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

В 40% от проблемните двойки у нас безплодието се дължи на мъжа

Ако мъжът има проблем с жизнеността на Кънчо, трябва да се консултира в болница. Защото той губи ерекцията си 6 месеца преди инфаркт, заяви д-р Георги Лазаров, уролог в Първа АГ болница "Св. София".

"Сексуалната немощ, от една страна, води до невъзможност за забременяване на жената, но от друга, е ранен симптом на "дремещ" у мъжа сърдечносъдов проблем. Затова, вместо той да се тъпче със стимулиращи ерекцията му хапчета, би трябвало да отиде на лекар – за предпочитане кардиолог или уролог", категоричен е д-р Лазаров пред "Монитор". По думите му еректилната дисфункция е често срещано заболяване при мъжете над 40-годишна възраст.

Тези, които имат проблем под чаршафите трябва да спрат пушенето, да променят диетата си, да увеличат физическата си активност и стойностите на холестерола. Всичко това води до стерилитет в младежките години и до инфаркт в по-зряла възраст.

"Митът, че мъжът не може да бъде виновен за безплодие, отдавна отпадна. Модерната медицина е доказала, че в 40% от случаите вината е на силния пол”, категоричен е д-р Лазаров.

Причините за безплодие са различни, като една от най-разпространените е разширени вени на левия тестис. Този проблем може да се реши само по оперативен път.

Вродените аномалии, метаболитният синдром и травматизмът на тестисите също създават проблеми, а футболът е един от опасните спортове за мъжете заради вероятността от контузия в областта на половите органи, категоричен е д-р Лазаров.