Възпитаник на Музикалното грабна две награди от националния конкурс във Варна

Мисия Бургас

26-03-2013, 09:28

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан и Кристиян от "Бургас търси талант" с второ видео

От музикалния форум Иван отнесе наградата на фондация "Бохуслав Мартину" и тази на радио Варна, която е професионален запис за фонда на радиото

С две специални награди се завърна Иван Петров от Националения конкурс за млади изпълнители на творби от чешки и словашки композитори, който се проведе във Варна.

Иван е дванадесетокласник в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас и свири на кларинет. Негов праподавател е Христо Кожухаров, а акомпанятор – Пенка Нейчева.

От музикалния форум  Иван отнесе наградата  на фондация "Бохуслав Мартину" и тази  на радио Варна, която е професионален запис за фонда на радиото.

Организатори на събитието са Министерството на културата, Дружеството за българо–чешко и словашко приятелство–Варна, Община Варна, Национално училище по изкуствата "Добри Христов", Фондация „Чешки музикален фонд”,Фондация “Бохуслав Малтину”, Фондация “Леош Яначек”  иРадио Варна. 

В конкурсът взеха участие изпълнители на  клавирни, духови и струнни инструменти.

Националният конкурс  завърши с гала концерт, който се проведе в концертната зала на Радио Варна  и бе  посветен на чешката и словашката музика. Събитието е част от инициативите за популяризиране на чешката и словашката музика в България. Участниците в конкурса бяха наградени от три чешки фондации - “Чешки музикален фонд”, “Бохуслав Мартину” и “Леош Яначек”.