Концесионерът на Ропотамо не изливал бетон, а чистил наоколо

Туризъм

26-03-2013, 10:07

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спряха незаконен строеж в резерват Ропотамо

Единственият пропуск е, че наетата за реконструкцията фирма е започнала работа преди да бъде издадено разрешителното за ремонтните дейности , признават от фирмата-концесионер

След появилата се информация за незаконни дейности в резерват Ропотамо, от фирмата-концесионер излязоха с позиция, в която обясняват, че категорично не може да става дума за "изливане на бетон". В позицията пише още, че всички предприети дейности са в съответствие със задълженията им, регламентирани в концесионния договор.

Публикуваме становището без редакторска намеса:

По повод разпространена в медиите информация, че в резерват “Ропотамо” се излива бетон и се строят сгради, заявяваме, че изнесените факти не отговарят на истината. Това бе установено и от проверките на контролните органи в лицето на Община Приморско, Областна управа- Бургас и РИОСВ – Бургас. Във връзка с подготовката на туристическия сезон, фирмата-концесионер “Венис Марина” предприе почистване на района и обновяване на съществуващата материална база. Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор.  

За да изпълним задълженията си, стартирахме акция по почистването на реката и местността около нея. Започнахме освежителен ремонт на съществуващото открито заведение. За да осигурим комфорта и безопасността на туристите подменихме изгнилите дървени подпорни греди на постройката. Ремонтните дейности са съгласувани с РИОСВ. Не е извършена промяна нито в конструкцията, нито в квадратурата на заведението – стриктно се спазват всички параметри, заложени в договора.

Единственият пропуск е, че наетата за реконструкцията фирма е започнала работа преди да бъде издадено разрешителното за ремонтните дейности от Община Приморско. За да спазим стриктно изискванията на Закона, спряхме всички дейности до приключване на административната процедура. Ремонтът ще бъде възобновен веднага, след като Община Приморско издаде по надлежен ред разрешителното.