Настъпи мачът на годината за България!

Спорт

26-03-2013, 11:23

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Любо Пенев залага на тактиката от Прага

Довечера от 21,15 часа националният отбор на България ще изиграе един от най-важните си мачове за 2013 г. "Лъвовете" гостуват в Копенхаген на Дания в директен спор за 2-то място в групата.

Любо Пенев няма да може да разчита единствено на наказания Йордан Минев, който си изкара глупав жълт картон при разгромната победа с 6:0 над Малта в петък. На негово място ще започне Станислав Манолев, който ще бъде върнат в защитата.

Селекционерът ще използва тактиката от мача с Чехия в Прага (0:0), залагайки на по-наситена халфова линия. Там Светослав Дяков ще се завърне в титулярния състав за сметка на Емил Гъргоров. Атаката пък ще бъде водена от капитана Ивелин Попов. В полузащитата ще действат още Георги Илиев, Владимир Гаджев и Георги Миланов. Пред Николай Михайлов ще играят освен Манолев, Иван Иванов, Николай Бодуров и Веселин Минев.

Мортен Олсен пък няма да може да разчита на най-добрия си нападател Николас Бендтнер. Нападателят на Ювентус, който вкара в София за 1:1, беше наказан от датската футболна федерация да не играе за националния отбор 6 месеца, защото беше хванат да шофира в нетрезво състояние.