Решават днес общински кредит за "Подземния град"

Мисия Бургас

26-03-2013, 12:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Сесията на местния парламент тръгна с традиционния скандал, остават още 64 точки

По предложение на съветниците от ГЕРБ днес на сесията на Общинския съвет трябва да бъде взето решение за поемане на дългосрочен кредит, свързан с проекта за изграждане на атракциона "Подземният град" в бомбоубежищата под Морската градина.

Бургас трябва да тегли кредит до 2,2 млн. лв., който ще се изплаща в рамките на следващите 13 години. Възможно е обаче до проекта да не се стигне, тъй като още в началото на заседанието съветниците от опозицията отново разиграха спектакъл, с главно действащо лице Валентин Касабов от групата на НФСБ.  

Опозиционната партия поиска да предстaви декларация, която Касабов не успя да прочете, защото думата му беше отнета. Той продължи да чете докладната при изключен микрофон. Съветниците от ГЕРБ излязоха от залата, съветникът прочете и без микрофон и публика декларацията, а заседанието беше прекъснато.

Общо 69 точки са включени в дневния ред на сесията, сред които отново се нарежда решението за избор на омбудсман, за пети пореден път.
Съветниците ще гласуват за участие на община Бургас по проект "Да не изоставяме нито едно дете" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Проектът предвижда разриването на пет центъра от семеен тип за деца в риск и техните семейства с капацитет 14 места.