Бултрасите скочиха срещу БФС и телевизията на Цветан Василев

Спорт

26-03-2013, 13:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Феновете на Ботев драснаха поредното си гневно писмо до футболната ни централа

Феновете на Ботев изненадващо скочиха срещу телевизията, която се управлява от собственика на клуба Цветан Василев – TV7. Жълто-черните запалянковци драснаха доста гневно писмо до Спортно-техническата комисия и БФС, в което се оплакват от направената програма за пролетния полусезон.

Тя обаче е изготвена така именно заради телевизионните излъчвания на двубоите.

Бултрасите цитират конкретно два мача – дербито срещу Локо на 8 май (сряда) и следващото гостуване на Миньор на 13 май (понеделник). Въпросните срещи са залегнали в програмите на TV7 и NEWS7.

Plovdiutre.bg ОТДАВНА ВИ ИНФОРМИРА ЗА МАЧОВЕТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ТУК

Ето сега и пълният текст на писмото на феновете на Ботев, публикувано в техния сайт bultras.com:

За пореден път "жълто-черните" фенове се обръщаме официално към СКТ и БФС. Многоуважаеми господа от БФС,

настояваме за преразглеждане на програмата през пролетния дял на шампионата и промяна на датите и часовете, в които играе любимият ни отбор до края на полусезона. Повечето срещи, в които гостува Ботев, са заложени през седмицата, най-вече заради огромния зрителски интерес. Това според нас убива футбола, защото нашето място като фенове е на стадиона, а не пред телевизора.

Най-грандиозното, което успяхте да сътворите, е да преместите дербито на Пловдив от първоначално обявения час - 18:00 за 16:30 часа на 8-ми май (сряда). Вместо всички пловдивчани да имат възможността да гледат спокойно отборите си ние пак ще трябва до последно да се редим на опашки и да влизаме в последния момент на стадиона.

Защото това не е регионално софийско дерби, а мач, който се чака от цял град и за него интересът е огромен. Ние искаме истински празник с над 20 000 запалянковци, които да дерат гърла за своя отбор, а не празен стадион и хиляди пред екраните.

Интересно е как веднага след тази среща Ботев ще трябва да гостува в Перник на 11 май (понеделник)?!?

Ние мислим, че тази игра е направена за феновете, а не за обслужване на ТВ интереси. Затова настояваме да преразгледате програмата и да вземете правилното решение, като оставите футбола в Пловдив да диша спокойно.

Дайте шанс на привържениците му да гледат своите отбори в нормалното за това време и място!