Виж балканските войни през погледа на бургаските деца

Бургас Лайф

26-03-2013, 17:32

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ученици наредиха две изложби в областна управа - фотоекспозиция и рисунки

Честването на 100-годишнината от Балканските войни вдъхнови бургаски ученици да покажат авторски творби в сградата на областна управа. 

Младежите от клуб "Фотография" към ОДК подредиха във фоайето на администрацията 24 красиви фотографии на паметници, сгради и символи, свързани с известни исторически личности и събития. Изложбата може да бъде разгледана в следващите 10 дни, а част от снимките ще влязат във фондовете на местния "Държавен архив". 

Над 60 младежи в две възрастови групи пък взеха участие в конкурс за рисунка "100-години Балкански войни през погледа на потомците". 26 от творбите днес бяха изложени в залата на Регионалната библиотека, която ще остане там следващите 14 дни. Керамични плакети, Георгиевския кръст за храброст, книги свързани с историята на българския народ и грамоти получиха най-добрите рисунки, отличени в конкурса. 

"Радвам се, че темата за Балканските войни предизвика голям интерес сред младото поколение. Гордея се с децата от област Бургас. Те за пореден път показаха, че ценят историята и миналото на народа ни", каза областният управител Константин Гребенаров.