Румен Петков си направи самоотвод, смята Данаилов

Политика

26-03-2013, 18:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станишев развъртя червения кинжал, "обезглави" Руменовците

Петков обаче отрича

"Румен Петков си е направил самоотвод", заяви Стефан Данаилов след като Петков излезе от заседание на Националния съвет на БСП, на което се определят водачите на листи за предстоящите избори.

Според Данаилов има и други, които са си направили самоотвод, но не посочи имена. Той потвърди отново, че ще бъде водач на листите в Пловдив и Плевен.

От своя страна Румен Петков коментира: "Не съм казал, че повече няма да искам да бъда депутат. При сегашната ситуация, има отговорности, които се поемат с всяко едно изказване и всяко едно действие. Вътре много ясно съм казал как виждам тези отговорности и своето решение съм го взел съвършено съзнателно."

Петков отхвърли съмнение, че си е направил самоотвод заради натиска на улицата и заради това, че хората не искат да има стари лица в политиката.

"Това не е въпрос на натиск, като също съм казвал, че съм удовлетворен от това, че Стефан Данаилов ще води листата в Плевен, защото практически това беше и наше предложение. Разговорът, който съм водил със Сергей Станишев, не може да се брои като натиск”, обясни Петков.