Оставаме в играта след равен в Дания

Спорт

26-03-2013, 23:43

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

България направи 1:1 в Копенхаген и увеличи шансовете си за бараж

България направи 1:1 като гост на Дания и продължи серията си от мачове без загуба в своята квалификационна група за световното първенство. Точен за нашите в 51-ата минута бе Станислав Манолев, а в 63-ата капитанът Даниел Агер изравни от дузпа.

По този начин четата на Любо Пенев запази второто си място в групата с актив от 10 точки. Лидер е Италия с 13 точки, докато Чехия има 8 точки, а Дания остана с 6 т.

Мачът почна зле за нас, тъй като още в 18-ата минута Николай Бодуров се контузи и бе сменен принудително от Радослав Димитров. Първият ни точен удар към противниковата врата дойде в 42-ата минута след шут на Ивелин Попов от около 25 метра, но вратарят на датчаните изби в корнер.

В 51-ата минута направихме страхотна контра и резултатът стана 0:1. Георги Миланов изведе отлично по левия фланг Александър Тонев. Той напредна и центрира в пеналта, където Станислав Манолев засече с крак от 6-7 метра и едва не скъса мрежата.

В 61-ата минута Корнелиус си поведе топката с ръка, след което беше спънат от Илия Миланов в наказателното поле. Турският рефер не видя играта с ръка, но побърза да даде дузпа. Тя е реализирана от Даниел Агер за крайното 1:1.

България:

Николай Михайлов, Илия Миланов, Николай Бодуров (23-Радослав Димитров), Иван Иванов, Веселин Минев, Светослав Дяков, Станислав Манолев (87-Емил Гъргоров), Владимир Гаджев, Ивелин Попов (70-Георги Илиев), Георги Миланов, Александър Тонев.