Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

27-03-2013, 06:52

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в Пловдив?

Сряда е, 27 март. За Пловдив синоптиците прогнозират облачно време с кратък дъжд. Минималната температура ще бъде 1 градус, максималната – 7.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА?

10.00 часа в Пловдивския Апелативен съд продължават пледоариите по делото с подсъдим Лазар Колев. Той обжалва наложеното му наказание „доживотен затвор без замяна”. Признат е за виновен в това, че на 28.01.2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления /изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен/, при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен начин, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

10.00 часа в сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще се проведе пресконференция по повод кампанията „Безопасност и на две колела”. Идеята е да се ангажира вниманието на обществеността към възможните инциденти с мотоциклети и мотопеди и с реалните размери на застрашаване на широк кръг от водачи и пътници от попадане в подобни ситуации.

11.00 Общественият посредник на Пловдив и EVN организират работна среща на тема “В търсене на възможния баланс на интересите между ЕВН и потребителите”. Ще участват екип на Обществения посредник, представители на ЕВН, представител на Комисията за защита на потребителите, „Активни потребители” – Пловдив, експерти на Гражданска инициатива за обществен контрол, експерти на Община Пловдив

Място: Приемната на Обществения посредник ул. „Авксентий Велешки” 20, ет. 1, стая № 4

10.30 ч. редовна пресконференция на Районната здравна инспекция в Пловдив. На нея ще бъдат психиатърът д-р Веселин Герев и шефът на Психодиспансера.

10,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив, пл. Централен 1 ще се има брифинг на Фондация Джендър алтернативи. Ще бъде представено изследване на ФДА „Жени търсещи убежище в България: аспекти на молбите за закрила, свързани с пола”;

11.00 ч. пак в БТА ще се състои пресконференция на Националната асоциация на деца с диабет.

През настоящата година фокусът на асоциацията е обучение на директори, учители, медицински сестри, лелки от детските градини и друг персонал към детските и учебните заведения.

11.00 часа в училище "Драган Манчов" в кв. "Смирненски" откриват нов модерен компютърен кабинет, реалициран по Национална програма на Министерство на образованието “Информационни и компютърни технологии в училище”.

Днес пак е сряда и в клуб Петното на Роршах, от 20 ч ще се проведе четвъртото издание на Кинематограф LIVE.
Тази седмица ще има интересен, новаторски и донякъде забавен филм, разказващ за филмовата индустрия на фона за мрачния и агресивен комунизъм успял да оцелее и до днес в Северна Корея. Това е анимация от Франция, която ще ни разкрие какво би се случило с нас и света, който познаваме, ако хамбургерите, които често си хапваме оживеят... буквално, един различен Sci Fi от САЩ. Историята е за мъж, който ще преосмисли професията си, вълнуващ късометраж идващ от Холандия, станал пример за едни от най-големите постижения достигнати в 3D анимацията.