Шефът на театъра на колене пред юбилярката Аглика Бояджиева

Бургас Лайф

27-03-2013, 13:00

Снимка:

театър "Адриана Будевска"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

С пиесата "Когато котката я няма" актрисата сподели личния си празник с публиката и обра овациите в залата

"Чудех се какво е да си на 60. Е, не е страшно!"

Това каза голямата бургаска актриса Аглика Бояджиева с неизчерпаемото си чувство за хумор минути след като директорът на театъра Борислав Чакринов падна на колене и й поднесе огромен букет.

Поводът бе юбилеят на Бояджиева и както всеки творец и тя сподели личния празник с публиката. Английката постановка "Когато котката я няма", която се игра в театъра предната вечер и бе посветена на годишнината на актрисата. 

Единствена и неповторима, така Бояджиева описа бургаската публика и благодари за дългогодишната подкрепа на бургазлии, които бурно аплодираха актрисата на крака. 

По традиция всеки юбилей в театъра се чества с премиера на пиеса. В рамките на две седмици рождениците в дома на Мелпомена бяха двама. На 13 март, когато бе първото представление на комедията, празника си отбеляза режисьорът на спектакъла Румен Велев. 

Както Burgasutre писа тогава Велев се спрял на този текст, защото по забавен и интересен начин авторите показват основните двигатели на човека - неговото подсъзнание, в което обладават разни духове като секс, власт, агресия и се оказва, че човек е подчинен на тези именно закони и те го движат. 

На 10 и 22 април в драматичен театър "Адриана Будевска" бургазлии могат да видят постановската на сцена. В безумно смешния спектакъл, подпавен с песни и танци, се включват и  Валери Еличов, Деница Денчева, Зорница Константинова, Невена Цанева и Стоян Памуков.