Пламен Марков загуби ново дело срещу БФС

Спорт

27-03-2013, 10:45

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Бившият селекционер дължи 13 хиляди лева

Бившият национален се­лекционер Пламен Марков загуби поредната съдебна битка срещу БФС, като този път ще отнесе и сериозна финансова санкция, пише "Тема Спорт". Решението идва от Върховния съд в Швейцария, който е единствената институция, пред която могат да се обжалват дела с решения от КАС в Лозана.

Именно на тази инстанция Пламен Марков се надяваше да успее да спечели съдебната битка срещу БФС заради прекратяване на трудовия му договор като национален селекционер.

Преди няколко месеца Пламен Марков загуби делото в КАС в Лозана, като трябва да заплати 3000 швейцарски франка разноски. Решението бе потвърдено и от Върховния съд в Лозана, като разноските по делото са 5000 франка. Така се оказва, че вместо да вземе пари от БфС, Пламен Марков дължи около 13 000 лева, пише Sportline.bg.

Съдебните битки на бившия национален селекционер срещу централата ни датират от преди години. Първона­чално националният селекционер загуби делата в българските съдилища, а впослед­ствие не успя и с жалбите в Лозана. Марков претендираше за неустойки по прекратения договор като национален селекционер на България. Той бе уволнен след загубата от Сърбия с 1:6 в Белград на 19 ноември 2008 година.