Драма в Ботевград! Арест за мъж, залял се с бензин

Мисия София

27-03-2013, 12:28

Снимка:

botevgrad.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

50 души от палатковия лагер пред парламента са в града, за да подкрепят жената, чийто апартамент бе продаден заради дълг към банка

Полицаите от Ботевград арестуваха мъж, който се заля със запалителна течност пред дома на Виктория Русимова.

50 души от палатковия лагер пред парламента са в Ботевград, за да подкрепят 45-годишната жена.

Русимова трябва да бъде изведена днес от дома й от съдия-изпълнител, който е продал апартамента й, заради задължения към кредитор, съобщи БНР.

Хората от Ботевград днес не застанаха зад нея, тъй като според тях съдия-изпълнителката Надя Василева е упълномощена да си свърши работата.

Историята датира от 2006 година, когато Виктория Русимова взима заем от банка ДСК.

Тя плащала заема си в продължение на три години. След като останала без работа, изплащането поел съпругът й.  200 лв. е бил размерът на месечната вноска. След като и той просрочил 3 вноски, банката се обадила на поръчителя Георги Димитров, че ще му запорира сметките.

Той платил сумата и скоро след това поискал парите от Виктория. След това завел дело срещу нея. Съдия-изпълнителят Надя Василева пък успява да продаде жилището и преди четири месеца то вече има нов собственик, който днес пристигна на място, за да влезе в имота си.

Съдия-изпълнителят също е пристигнала, но Виктория не желае да напусне жилището си. Входът, в който живее, е блокиран от полицията.