Ако адът съществува, той е пълен с компютри (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

27-03-2013, 12:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Откриха супер модерни кабинети в училище "Драган Манчов" в Пловдив

"Ако адът съществува, той безусловно е компютризиран". С този цитат на полския писател-фантаст Станислав Лем бяха открити супер модерните кабинети по информационни технологии в пловдивското училище "Драган Манчов".

Ясно е, че бе компютъра не можем. С него работим, пред него се храним, живеем, спим. Така преподавателят Иван Стойчев надъха малките да се учат и развиват.

В основното училище в кв. "Смирненски" заработват двата най-модерни в града и областта кабинети. Единият разполага с 12 работни места. Той представлява мултимедиен терен, който ще се ползва и по други учебни дисциплини.

Другият кабинет е готов за креативните идеи на 26 деца едновременно. Два компютъра ще управляват цялата система. Учителят може да командва и контролира от разстояние, докато малките действат смело и независимо.

Началникът на обазователния инспекторат Иванка Киркова прогнозира пред учениците, че след години всичко около тях ще бъде компютъризирано. Докато си миете зъбите, огледалото пред вас ще бъде една информационна система. Сегашните модерни технологии след време ще ви се струват стари и огромни, сподели тя. Киркова призова педагозите да подхождат смело към новостите, за да бъдат полезни на учениците.

Проектът в ОУ "Драган Манчов" е реализиран по програма на образователното министерство. Вложени са средства и от делегирания бюджет на училището, стана ясно от директора Борис Златарев.