Приз Жулиета Шишманова събира гимнастическия елит в Бургас

Спорт

27-03-2013, 14:39

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Организатори на турнира са Община Бургас и Спортен клуб по художествена гимнастика “Черноморец“

Над 100 грации ще покажа уникални съчетания и красиви същетания в надпревара за приза Жулиета Шишманова. Това съобщават от общинския пресцентър. Традиционният Държавен шампионат ще се проведе от 29-ти до 31-ви март в зала “Младост”. В него ще участват най-силните гимнастички от всички 25 клуба в страната, в категории девойки старша възраст и жени.

Бургазлии ще стискат палци на своите състезателки от клуб „Черноморец“ - Женина Трашлиева, Ева Балева и Михаела Тодорова /състезателки на треньорката Ани Бошева/, както и Киара Маджарова, Виолета Маргаритова, Ралица Нанева и Мария Цандева - състезателки на треньорката Рада Вражева. Главен съдия на турнира е Ани Бошева - член на републиканската съдийска комисия.

Официалният старт на състезанието е на 29-ти март, в 14.00 часа, като квалификациите ще започнат в 9.00 часа същия ден. Петъчната програма включва демонстративно изпълнение на национален отбор ансамбъл жени, с треньор Ина Ананиева - световни шампионки. На 31-ви /неделя/  почитателиte на художествената гимнастика ще се насладят на изпълнението на националния отбор девойки под ръководството на Камелия Дунавска, които се готвят за Европейско първенство през 2013 година. На турнира ще присъства и новата старши треньорка на индивидуалните състезателки Ефросина Ангелова.
Организатори на турнира са Община Бургас и Спортен клуб по художествена гимнастика “Черноморец“.