Да се напушим в бара... Само, ако си на 21

Животът

27-03-2013, 15:21

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Във Вашингтон и Колорадо легализираха марихуаната, отвориха и първите заведения, предназначени за пушене

Добре дошли в Stonegate – един от малкото барове във Вашингтон и Колорадо, където законът вече позволява употребата на марихуана на лица над 21 години.

Клиентите пушат от бонгове, които предварително се затоплят с горелка. В нажежения метал се втрива малко втвърдено масло от марихуана, известно като shatter (разбивам), и така се произвежда пара, която клиентът вдишва.

И след това...

...Всички се смеят и се забавляват, чувстват се добре!

Посетителите могат да платят такса от $1 за ден и $20 долара за цяла седмица, ако искат да станат членове на частен клуб, който се намира на втория етаж в бара. За да се избегне забраната за пушене, там то е забранено, но методът с "изпаряването", който само нагрява марихуаната, без да я запалва, е напълно позволен. 

"Управлявам бара от няколко години насам, хората винаги излизаха навън, зад ъгъла, в сенките, за да пушат", казва пред "Дейли мейл" собственикът на Stonegate.  

"Хората не трябва да се крият. все още няма правила, но аз се опитвам да направя това внимателно и отговорно", твърди той.

Янките, които нямат медицинско разрешение трябва да си донесат собствена трева, след това да си вземат от бармана изпарител - $10 за половин час. За тези, които имат разрешение пък се предлагат различни варианти на втвърденото масло от марихуана.

Законът във Вашингтон забранява продажбата на марихуана за тези, който нямат лиценз за това. Пушенето в щата също е забранено на места, където хората работят.

Собствениците на подобни заведения обаче са много доволни и доволно потриват ръце от печалбите, които са се повишили с 50%.