Най-тежкото наказание за Лазар Колев поиска обвинението

Крими

27-03-2013, 15:49

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Апелативният съд в Пловдив трябва да се произнесе в срок от един месец

Апелативната прокуратура поиска изцяло потвърждаване на присъдата на Лазар Колев пред Апелативния съд. Обвиняемият е с най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, издадено от Пазарджишкия окръжен съд, предаде радио Пловдив.

Апелативният прокурор Иван Даскалов потвърди обвиненията срещу Лазар Колев за изнасилване на Росица Белнейска, за нейното умишлено убийство по особено мъчителен начин и за изнасилване, блудство и умишлено убийство по жесток начин на сестра й Христина.

В съдебната зала прокуратурата припомни фактите около убийството на сестрите Белнейски в първите часове на 28 януари 2006 година.

Алибито на Лазар Колев е скалъпено за нощта на 27 срещу 28 януари, посочи още веднъж Даскалов. За това признават двама свидетели, според чиито показания Лазар и вуйчо му Паун Лазаров са ги убеждавали да твърдят, че в дадената нощ обвиняемият е преспал у тях. Това обаче не било истина, което дава основание на обвинението да твърди, че убийството на Белнейски е извършено през нощта на 27 срещу 28 януари, 2006 г.

Днес адвокатът на частната обвинителка Фани Белнейска – Лъчезар Таков, заяви, че нямат претенция за обезщетенията, тъй като те са в максимален размер. Родителите Стоимен и Фани ще получат общо 400 хиляди лева кръвнина. В съдебната зала започнаха пледоариите на адвокатите на обвиняемия - Марин и Димитър Марковски. След това Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе в законния едномесечен срок.

До повторното разглеждане на делото се стигна, след като Върховният касационен съд върна процеса за преразглеждане в пловдивския Апелативен съд.