Търсят се 30 за заварчици, после на работа по проект

Мисия Бургас

27-03-2013, 16:14

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Успешно завършилите курса ще получат сертификат, който важи в целия европейски съюз

30 млади безработни хора ще получат възможността да се включат в безплатен курс по професионално обучение за заварчици, съобщиха от общината.

Курсът ще предложи 8-седмична теоретична и практическа подготовка и ще бъде проведен от две италиански фирми, които ще предложат на успешно завършилите работа по проект "Комплекс за преработка на тежки отпадъци – Първа фаза" на бургаската рафинерия.

Курсът е по европейския проект "Училище по заваряване“, уточниха от местната администрация. Успешно завършилите ще получат сертификат, който важи във всички страни, членки на Европейския съюз.

Община Бургас съдейства активно на фирмите и на проекта, които дават шанс на много млади и безработни бургазлии да получат професионална квалификация на високо ниво и да започнат една успешна кариера, обясниха оттам.

За кандидатстване в програмата са нужни актуална автобиография със снимка и копие от диплома. Предимство е владеенето на английски език. Краен срок за записване е 05 април, а заявки за участие могат да бъдат изпращани в община Бургас на адрес ул. "Александровска“ 26, ет. 2, стая 210.