Защитникът на Лазар Колев: Козовете ни се увеличиха

Мисия Пловдив

27-03-2013, 18:31

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не могат да допуснат да бъде осъден невинен човек, категоричен бе адвокат Марковски

След като чухме държавното обвинение, козовете ни се увеличиха, защото то направи само прочит на доказателствата, заяви защитникът на Лазар Колев - адвокат Марин Марковски. Адвокат Марковски е категоричен, че прокуратурата не е успяла да направи този логически анализ, който да очертае картината на престъплението. Прочитът на доказателства не е аргумент, че тези доказателства са свързани с извода, че Колев е извършил престъплението, добави той. Прочитът на експертизи също не означава, че Колев е убил, че има травми и обективни находки от побой. Всичко това е така, но за да бъде осъден Лазар Колев, връзката е свидетелят Славов. Славов сочи в показанията си с три изречения, че Колев е извършителят. Но тези три изречения не могат да очертаят тази ужасна картина на престъплението - защото сестрите действително са били пребити, изнасилени и убити жестоко, каза адвокатът.

Марковски има своите подозрения за това как ще се произнесе съдът, но те ще продължат, като обжалват присъдата, защото не могат да допуснат да бъде осъден невинен човек.

Сигурността си в неговата невинност адвокатите черпят от доказателствата. Наличието на „у” хромозоми, останали във влагалището на Росица, не е достатъчно да се приеме, че именно Лазар Колев е имал полов акт с нея. Фактът, че момичетата са били пребити, не е достатъчен да се приеме, че той ги е пребил. По делото от обвиняемия са били иззети веществени доказателства – дрехи, обувки, автомобила му, но никъде не са намерени следи от него.

Няма отпечатъци, няма свидетели, няма нищо, каза Марковски. Има разказ на Славов, който казва, че Колев му е споделил. Но този разказ не се свързва с обективните находки по делото, твърди защитникът. Има и една експертиза на вещото лице Иван Иванов. Тя също е безкрайно подозрителна, смята Марин Марковски. Той през 2006 година казва, че нищо не може да направи, а през 2008 година вече прави. Един и същ експерт гледа едни и същи доказателства. Веднъж казва, че може, веднъж - че не може. По тази причина именно защитата се отнася с подозрение към тази експертиза.

Пледоариите по делото приключиха. Те ще продължат и утре, предава Фокус.