Зума: До 2 години Локо ще има трима национали

Спорт

27-03-2013, 18:54

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Адриана Димитрова, Sportline.bg

Всичко от Автора

Абушев, Маламов и Стефанов са готови за голям футбол, сигурен е спортният директор на черно-белите

Бившият селекционер на България Христо Бонев е човекът, който за последно класира "лъвовете" на световно първенство. Това се случи през 1998 г. и оттогава националите гледат 3 поредни Мондиала по телевизията. Сега обаче, след 6 мача без загуба в квалификациите за шампионата в Бразилия, докосваме мечтата отново да играем на световна сцена.

"Само овации за Любо Пенев и момчетата за това, което показват до момента на света, заяви Бонев пред Sportline.bg. - Много съм обнадежден, че след 15 години пак ще играем на световен форум. Притесняват ме само тези четири равенства, които записахме. Много хора им се радваха, а те може да ни спънат по пътя към целта.

Тези млади футболисти обаче имат голямо бъдеще пред себе си, и дори да не се класираме, което аз допускам, те са готови за голям форум", заяви футболната ни легенда.

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) понастоящем коментира, че България незаслужено се прибра само с точка от Копенхаген днес, след като завърши 1:1 с Дания.

"Този резултат не е справедлив, отсече Зума. - Трябваше да победим след толкова добра игра и добрата тактика на Любо Пенев. Не ме интересува дали е имало, или не дузпа. Бяхме на изключително добро ниво, играчите спазваха тактическите указания. Трябва още в следващия мач да покажем по-голямо самочувствие, сигурност в силите си и да победим".

Запитан дали следващият съперник - Италия, може да бъде победен пред своята публика, Христо Бонев заяви:

"Там нещата се променят, но аз гледах мача на италианците с Малта (2:0). Какво да ви кажа - играха така, все едно имаха 100-килограмови раници на гърбовете си, дано и с нас така да постъпят и да ги бием на техен терен", пожела си почетният президент на "смърфовете".

"Смятам, че Любо Пенев е разковничето за успешното ни участие в тези квалификации, каза още Бонев. - Много хора се смениха, огорчението оставаше за всички нас. С Любо вървим във възходяща линия. Поздравявам и него и момчетата, дано да се радваме на успехите им заедно".

Бившият селекционер засегна и темата за единствения играч на Локомотив (Пловдив) с повиквателна за националния отбор при Пенев - Христо Златински.

"Много е важно, че Златински е в колектива, нищо, че не е играл досега. Любо вижда, че Христо му носи късмет и дано в някой от следващите мачове да го пусне на терена. На този етап никой от останалите ни играчи не може да доближи качествата на Георги Миланов, Александър Тонев. Има обаче три наши млади момчета, които до 2 години съм сигурен, че ще попадат в плановете на селекционера. Това са Рангел Абушев, Станислав Маламов и Георги Стефанов", завърши Зума.