Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

28-03-2013, 06:37

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Национални дни на кариерата се провеждат в Пловдив

Добро утро, пловдивчани! И днешният ден ще е с гъста облачност, но с малко по-високи градуси и без дъжд. Минималните ще са между 0 и 5, а максималните - между 6 и 11 градуса.

В Пловдив днес няколко събития се организират за младите, които искат да се развиват и да изберат кариера.

Дванадесетото издание на младежката инициатива "Мениджър за един ден" ще се проведев цялата страна. И тази година Община Пловдив подкрепя събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България - най-мащабното по рода си в страната. Мероприятието ежегодно дава възможност на хиляди ученици и студенти да работят рамо до рамо с топ мениджъри на водещи български и чуждестранни компании, както и в държавни и общински институции. Откриването на инициативата ще се състои в 10.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив.

Национални дни на кариерата стартират в пресцентъра на Международен панаир Пловдив от 11 часа.

На нея ще бъде представена програмата на най-голямото младежко кариерно събитие в страната, както и резултатите от изминалите години и промените при тазгодишното издание на Форума в Пловдив.

Събитието се организира от компанията за HR услуги JobTiger с подкрепата на Нестле България АД.

От 9 часа в Пловдивския апелативен съд за трети ден продължава знаковото дело срещу Лазар Колев, който две инстанции признаха за виновен в убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски. Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато Върховен касационен съд за ново разглеждане.

Сдружение "Майки срещу дрогата" кани на пресконференция на Желяз Андреев, основател и ръководител на програмата за лечение на зависимости "Ново начало" в 12.00. Брифингът ще се проведе в къщата на сдружението на ул. " Арда" 9 А. Програмата " Ново начало" работи от 10 години и е помогнала на мнозина младежи да възстановят живота си след наркозависимост.

Отделението по неонатология на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ "Свети Георги" ще получи дарение от животоспасяващи апарата на стойност над 42 хиляди лева. Техниката включва кувьоз, пациентен монитор, перфузор, електрокардиограф и ехограф. Тържественото връчване и демонстрация на апаратурата от 14 часа в Отделението по неонатология на Клиниката по акушерство и гинекология, Хирургичен блок, бул. "Пещерско шосе" №66, етаж 3.

Пресконференция на лидера на ДСБ Иван Костов и на евродепутата от НС "Единство" Надежда Нейнски ще започне от 16, 30 часа в зала 5 на Дома на науката и техниката, непосредствено преди срещата на двамата с представители на малкия и среден бизнес от региона.

Денят ще има финал по пловдивски. "Кофеин" канят на рок купон днес в клуб "Петното на Роршах" от 21.30 часа.